שאלות נפוצות בנושא גישור גירושים

February 27 2023doritr

גישור הוא הליך אשר מוגדר בסעיף 79 ג לחוק בתי המשפט כך: “הליך שבו נועד מגשר גירושין עם בעלי הדין בכדי להביא לידי הסכמה ליישוב הסכסוך מבלי שבידו סמכות להכריע בו” בגישור גירושין הצדדים עוברים תהליך שבו הם נעזרים מרצונם בגורם שלישי וניטרלי אשר מסייע להם להגיע לפתרון מוסכם ויצירתי. אם אתם תוהים אודות גישור גירושים והאם אכן מדובר על הליך שיכול להתאים לכם, כדאי מאוד שתקראו את הדברים הבאים.

מהי המטרה ומהם היתרונות של הליך גישור גירושים?

גישור גירושים במשפחה הוא הליך שמטרתו היא לסייע לבני זוג לסיים את הגירושים שלהם בהסמכה, כלומר: עם הסכם גירושים מחוץ לכותלי בית המשפט, דרך של הבנה וראייה של הצרכים הכלליים של בני הזוג והילדים שלהם. להליך גישור גירושין יש לא מעט יתרונות, כך לדוגמא: הוא חוסך לא מעט זמן וכסף שכן מדובר על תהליך קצר יותר מההליך המשפטי שיכול להמשך חודשים רבים ואף שנים. בראייה לטווח רחוק, תהליך גישור לגירושים יכול לחסוך לא מעט כסף ואנרגיה המושקעים בהליך המשפטי. מעבר לכך, זוג אשר מסיים את היחסים שלו בדרך של גישור והסכמה חוסך הוצאות משפטיות גבוהות ומרוויח יחסים טובים יותר עם בן הזוג ועם הילדים. עוד יתרון הוא שבגישור אין הפתעות ואין הסכם כפוי ועל כן הסיכוי להגיע לתוצאה טובה יותר מעימותים משפטיים היא גבוהה יותר.

כיצד תזרזו הליך גישור גירושין?

בכדי לזרז את ההליך המדובר מומלץ מאוד להגיע לישיבה של גישור גירושין בין בני זוג עם כל הדפים של הוצאות אחזקת הבית לרבות שכר דירה, משכנתא, הוצאות עבור חינוך ילדים, טיפולים מיוחדים ועוד. מעבר לכך פירוט הכנות, תלושי שכר ופירוט של תוכניות חיסכון במידה ויש, פירוש של תכולת הדירה וכן נתונים שונים אודות הרכבים, כדאי להגיע גם עם החלטה לגבי משמורת והדרי ראייה ולהגיע עם רשימה של הסכמות שהגעתם אליהם וכן רשימה של נושים שיש לכם בהם מחלוקת. כדאי מאוד להכין רשימה של אינטרסים כלומר לנסח את הנושאים החשובים ביותר.

האם הליך גישור גירושין יכול לשמש נגדכם בבית המשפט?

התשובה לכך היא: לא. החוק והתקנות קובעים כי בעלי הדין מתחייבים בין היתר שלא למסור לבית המשפט דברים שנאמרו בהליך הגישור ולא להציג מסמכים בכל עניין שעלה בצורה ישירה או עקיפה. מגשר גירושין מחויב בחיסיון ולכן לא ניתן לזמן אותו לעדות או לדווח על הנעשה בגישור גם אם הוא לא הסתיים בהסכמה.

מה קורה אם רוצים לסיים את הליך הגישור?

הליך גישור מתבצע על ידי מגשר העוסק בתחום גישור משפחתי. התהליך מתנהל בהתאם לכמה שלבים והם: שלב שיחת הפתיחה שבו מתקיימת שיחת היכרות שבה המגשר מסביר על הליך הגישור, עורך היכרות עם הצדדים, מציג את עצמו ומסביר את ההליך. השלב השני הוא שלב בירור הצרכים והאינטרסים ובשלב זה ייערכו פגישות במליאה של כל המשתתפים ובהן יוצג הסכסוך על יד הצדדים ויוגדר על ידי המגשר. בשלב זה גם יתבצעו שיחות בנפרד עם כל צד. בשלב השלישי יועלו אופציות לפתרון הסכסוך על ידי המגשר כאשר המטרה היא להגיע בסופו של דבר להסכם גישור ובשלב האחרון ההסכם יובא לבית המשפט לצורך קבלת אישור.

Share: